Zavařené pečené vepřové maso

- 2 kg vepřové krkovice nebo plecka
- 1 kg vepřového bůčku
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- česnek
postup přípravy
Všechno maso nakrájíme na kostky asi 2 x 2 cm. Česnek rozetřeme se solí a společně s kmínem vetřeme do masa, takto necháme 2 hodiny v přikrytém pekáčku odležet v lednici. Troubu rozehřejeme na 180 °C, maso podlijeme trochou vody a zakryté pečeme 45 minut, odkryté poté ještě asi 15 minut, až se maso mírně opeče. Ještě teplé maso plníme do teplých sklenic (asi do 2/3 výšky sklenice), zalijeme vypečenou šťávou a zavařujeme na 100 °C asi 1,5 hodiny, druhý den ještě 1 hodinu.Co je potřeba
1
Sklenici pečlivě vymyjte a vypláchněte, vymažte vepřovým sádlem a nasypte do ní lžičku soli.
2
Do sklenice vložte očištěné syrové maso, zalijte vepřovým vývarem, dobře uzavřete a sklenici vložte do hrnce. Do něj nalijte vodu, která by měla sahat do tří čtvrtin sklenice, a pozvolna hodinu vařte.
3
Zavařeninu s masem nechte vychladnout a další den vařte při stejném postupu ještě jednu hodinu.
Druhé povaření rozhodně neodkládejte či nerušte. Bez něj by maso nebylo
hotové. Takto zavařené maso vydrží přibližně čtvrt roku.
0 коммент.:
Отправить комментарий