вторник, 12 апреля 2016 г.

Zavařování masa

Zavařené pečené vepřové maso

Zavařování hotových jídelIngredience
  • 2 kg vepřové krkovice nebo plecka
  • 1 kg vepřového bůčku
  • sůl
  • pepř
  • drcený kmín
  • česnek

postup přípravy

Všechno maso nakrájíme na kostky asi 2 x 2 cm. Česnek rozetřeme se solí a společně s kmínem vetřeme do masa, takto necháme 2 hodiny v přikrytém pekáčku odležet v lednici. Troubu rozehřejeme na 180 °C, maso podlijeme trochou vody a zakryté pečeme 45 minut, odkryté poté ještě asi 15 minut, až se maso mírně opeče. Ještě teplé maso plníme do teplých sklenic (asi do 2/3 výšky sklenice), zalijeme vypečenou šťávou a zavařujeme na 100 °C asi 1,5 hodiny, druhý den ještě 1 hodinu.

Co je potřeba

Co budete potřebovat:
- 700 ml zavařovací sklenici
- nové víčko
- sádlo
- vepřové maso (na jednu sklenici je ho potřeba 500 až 600 g)
- vepřový vývar
- sůl

1

Sklenici pečlivě vymyjte a vypláchněte, vymažte vepřovým sádlem a nasypte do ní lžičku soli.

2

Do sklenice vložte očištěné syrové maso, zalijte vepřovým vývarem, dobře uzavřete a sklenici vložte do hrnce. Do něj nalijte vodu, která by měla sahat do tří čtvrtin sklenice, a pozvolna hodinu vařte.

3

Zavařeninu s masem nechte vychladnout a další den vařte při stejném postupu ještě jednu hodinu. Druhé povaření rozhodně neodkládejte či nerušte. Bez něj by maso nebylo hotové. Takto zavařené maso vydrží přibližně čtvrt roku.
Masová domácí konzerva
Tipy
Do receptu na zavařování masa můžete podle chuti přidávat i různé koření. Maso můžete nakládat i lehce povařené či podušené na cibulce.

0 коммент.:

Отправить комментарий