Dva střední pomeranče nebo 3-4 mandarinky, nejlépe chemicky neošetřené
200 g vody
200 g cukru

Citrusy omyjte, osušte a nakrájejte cca na 0,5cm plátky (mandarinky klidně o trochu víc, jak vidíte, stejně mají tendenci se rozpadat a kůru mají tenkou). V hluboké pánvi rozpusťte cukr ve vodě, přiveďte k varu. Poté do sirupu opatrně rozložte kolečka a na mírném ohni vařte asi 20-30 minut (mandarinkám stačí 20, pomeranče a spol. chtějí více), čekáme, až kúra zprůsvitní a zesklovatí. Děrovanou naběračkou rozložte na nepřilnavou podložku nebo pečicí papír a nechte chvíli uschnout, poté použijte dle libosti. Sirup nevylévejte, dá se použít na několik způsobů: například zde v receptu na pití a slazení rozličných nápojů na zvláčnění čerstvě upečených dortových korpusů – propíchejte, prolijte sirupem a budou výrazně vláčnější, voňavější a sladší – s čímž prosím počítejte a podle toho, kolik sirupu do nich nalijete, uzpůsobte sladkost krému Dávku můžete podle libosti násobit a sirup skladovat v lednici v uzavřené sklenici, minimálně týden-dva, řekla bych i více v ní vydrží. U klasické sušší kandované kůry se procukření ještě párkrát zopakuje a na závěr dosuší. Já měla naprosto skvělou mandarinkovou od Kláry, tak doufám, že svůj přesný postup někam pověsí:) - See more at: http://www.maskrtnica.cz/brioche-des-rois-provencale/#sthash.kYzTUkmw.dpuf
0 коммент.:
Отправить комментарий