среда, 5 октября 2016 г.

Chilli pasta


Čím je paprička menší, tím má pálivější chuť. Jestli ji chcete méně pikantní, zkuste ji zkombinovat s kapiemi dle vaší chuti.

  • Chilli papričky - 50 g (sušené)
  • Chilli papričky - 50 g (čerstvé)
  • Olivový olej - 6 lžic
  • Česnek - 1 stroužek
  • Koriandr - malá snítka
  • Koriandrová semínka - 1 lžička
  • Římský kmín - 1 lžička
  • Klasický kmín - 1 lžička
  • Citron - šťáva z ¼ citronu
  • Sůl - špetka
  • Kapie (dle chuti a potřeby)
1.recept
 K jejímu skladování budete potřebovat menší uzavíratelnou sklenici, kterou pak s hotovou omáčkou uložíte do lednice, kde vám vydrží delší dobu. Nejprve zalijte vařící vodou sušené chilli papričky. Ve vodě papričky natečou - budou větší. Všechno koření si zatím opečte na suché pánvi, více se rozvoní. Pak slijte vodu z papriček a vhoďte je do vysoké misky. Přidejte tam čerstvé papričky i zbylé ingredience včetně koření. Vše rozmixujte a dle vaší potřeby zmírněte pálivost přidáním kapií. Nakonec už jen stačí nalít směs do sklenice.
2) recept- Postup přípravy:
Předem chci podotknout, že nálev v receptu je z celé dávky (čili na jeden sáček deka).
Na 0.5kila papriček je ho potřeba ani ne čtvrtka.
Chilli papričky omyjeme, naskládáme do sklenic a zalijeme
nálevem.
Na nálev smícháme 1,75l vody, 0,5l octa, cukr a obsah 1
sáčku deka a 5 minut vaříme. Část nálevu, který spotřebujeme dáme bokem a přidáme do něj trochu oleje (na 1 malou sklenku cca 1 lžíce oleje).
Když nálev zchladne, zaléváme chilli papričky ve sklenkách.Dobře uzavřeme a ještě 15 min zavařujeme na 85 stupňů.
http://www.vseovareni.cz/recepty/nakladane-chilli-papricky/
2)Dalším způsobem, jak využít nadměrnou úrodu chilli papriček je jejich zpracování do pasty.
K její výrobě budete potřebovat asi 500 g chilli papriček, sůl, česnek a protlak. Chilli papričky nechte povařit ve vodě, vodu sceďte, přidejte sůl, česnek, protlak a pořádně rozmixujte. Hotovou pastu naplňte do sklenic a nechte sterilizovat.

0 коммент.:

Отправить комментарий