ingredience
- 200 g mražených malin
- 1 sáček vanilkového cukru
- 200 g mascarpone
- 200 g tučného tvarohu
- 80 g smetanového jogurtu
- 1 lžička strouhané limetkové kůry
- 2 lžíce moučkového cukru
- ½ citronové babety nebo 150 g jiného světlého piškotu
- 100 ml pomerančové šťávy
- 8 oplatkových trubiček na ozdobení
- čerstvé maliny na ozdobení

Příprava jídla http://www.apetitonline.cz/recepty/4468-vrstveny-malinovy-pohar.html
1 Mražené maliny promíchejte s vanilkovým cukrem a nechte povolit.
2 Mascarpone rozšlehejte s tvarohem a limetkovou kůrou na hladký krém, případně zřeďte jogurtem. Podle chuti oslaďte.
3 Citronovou babetu nakrájejte na kostky, zvlhčete pomerančovým džusem a nechte 10 minut nasáknout.
4 Do vysokých sklenic střídavě vrstvěte piškot, maliny i se šťávou, kterou pustily, a krémovou směs. Ozdobte čerstvými malinami a podávejte s oplatkovými trubičkami.
Něco navíc: Když vám jako poslední vrstva vyjde krém, vypadá krásně ozdobený praženými mandlovými lupínky. Výborné je babetu pokapat kromě pomerančové šťávy i nějakým ovocným likérem, jako je pomerančové cointreau,portským, sherry, vermutem či ovocnou pálenkou.
2 Mascarpone rozšlehejte s tvarohem a limetkovou kůrou na hladký krém, případně zřeďte jogurtem. Podle chuti oslaďte.
3 Citronovou babetu nakrájejte na kostky, zvlhčete pomerančovým džusem a nechte 10 minut nasáknout.
4 Do vysokých sklenic střídavě vrstvěte piškot, maliny i se šťávou, kterou pustily, a krémovou směs. Ozdobte čerstvými malinami a podávejte s oplatkovými trubičkami.
Něco navíc: Když vám jako poslední vrstva vyjde krém, vypadá krásně ozdobený praženými mandlovými lupínky. Výborné je babetu pokapat kromě pomerančové šťávy i nějakým ovocným likérem, jako je pomerančové cointreau,portským, sherry, vermutem či ovocnou pálenkou.
0 коммент.:
Отправить комментарий