среда, 22 ноября 2017 г.

ovocvý pohar

ingredience

    • 200 g mražených malin
    • 1 sáček vanilkového cukru
    • 200 g mascarpone
    • 200 g tučného tvarohu
    • 80 g smetanového jogurtu
    • 1 lžička strouhané limetkové kůry
    • 2 lžíce moučkového cukru
    • ½ citronové babety nebo 150 g jiného světlého piškotu
    • 100 ml pomerančové šťávy
    • 8 oplatkových trubiček na ozdobení
    • čerstvé maliny na ozdobení

Příprava jídla     http://www.apetitonline.cz/recepty/4468-vrstveny-malinovy-pohar.html

1 Mražené maliny promíchejte s vanilkovým cukrem a nechte povolit.
2 Mascarpone rozšlehejte s tvarohem a limetkovou kůrou na hladký krém, případně zřeďte jogurtem. Podle chuti oslaďte.
3 Citronovou babetu nakrájejte na kostky, zvlhčete pomerančovým džusem a nechte 10 minut nasáknout.
4 Do vysokých sklenic střídavě vrstvěte piškot, maliny i se šťávou, kterou pustily, a krémovou směs. Ozdobte čerstvými malinami a podávejte s oplatkovými trubičkami.
Něco navíc: Když vám jako poslední vrstva vyjde krém, vypadá krásně ozdobený praženými mandlovými lupínky. Výborné je babetu pokapat kromě pomerančové šťávy i nějakým ovocným likérem, jako je pomerančové cointreau,portským, sherry, vermutem či ovocnou pálenkou.
Nahlásit chybu v receptu


0 коммент.:

Отправить комментарий