четверг, 28 июля 2016 г.

Kladenská čalamáda s cuketou


Suroviny:
1,5 kg cukety
1,5 kg okurek
0,25 kg cibule
0,30 kg paprik
Nálev:
3 litry vody
0,5 litru octa
0,5 litru cukru
1 sáček přípravku NAKO bez konzervantů

Postup
Zeleninu nakrájíme podle vlastního uvážení na nudličky, kostičky nebo kolečka. Papriky volíme různých barev, aby čalamáda potěšila nejen žaludek, ale i oko. Pokud chceme vytvořit ostřejší variantu, přidáme pálivou papriku nebo feferonku. Vše promícháme v dostatečně velké míse. V hrnci si připravíme nálev, opět pořádně promícháme a uvedeme do varu. Horkým lákem zalijeme ingredience v míse a necháme do druhého dne odstát, aby se zelenina pořádně nasákla. Plníme do sklenic a běžným způsobem sterilujeme.
Marie Suchanová, Kladno

Více na http://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny-zavarovani-stare/96501/osm-receptu-na-pikantni-i-jemne-calamady.html?utm_source=prozeny.blesk.cz&utm_medium=copy

0 коммент.:

Отправить комментарий