четверг, 28 июля 2016 г.

Lečo z cukety, řapíkatého celeru a ostatní zeleniny

Bez uzeniny 

Suroviny

150 g řapíků z řapíkatého celeru

250 g cibule

500 g rajčat

550 g cukety

300 g masitějších paprik

olej na smažení

sůl

mletý pepř

1-2 vejce na osobu

lístky celeru na ozdobu

pro masožravce uzenina osmažená na troše oleje

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme si všechnu zeleninu.
  2. Cibuli a řapíky nakrájíme na drobné půlměsíčky.
  3. Rajčata nařízneme do kříže a spaříme horkou vodou. Poté ochladíme, sloupneme slupky, přepůlíme, vyřízneme bubáky a rajčata nakrájíme na větší kousky.
  4. Pokud máme mladou cuketu, nakrájíme ji i se slupkou na menší kostičky. Je-li trošku větší, oloupeme ji, přepůlíme a vydlabeme část dužiny s jádry. Poté cuketu nakrájíme na kostičky a vydlabaný vnitřek použijeme do zeleninové polévky.
  5. Papriky zbavené semínek nakrájíme na širší proužky.
  6. Do kastrolu na rozrhřátý tuk dáme na 3minuty orestovat cibuli s řapíky.
  7. Přidáme rajčata, promícháme a pod pokličkou dusíme 5minut.
  8. Poté přidáme cuketu a papriky. Zlehka osolíme, opepříme, promícháme a opět pod pokličkou dusíme dalších 5minut.
  9. Pokličku odstraníme, sporák zesílíme na nevyšší stupeň a za stálého promíchávání necháme odvařit puštěnou šťávu.

    1. Do misky si postupně vyklepneme vejce a vlijeme do zeleninové směsi, kterou máme podušenou na skus. Promícháme, vejce necháme srazit a dle potřeby dochutíme.
    2. Na talíři můžeme doplnit uzeninou, kterou jsme si během dušení zeleniny osmahli na vedlejší pánvi.
      Podáváme s čerstvým pečivem.

    Poznámka

    Je zde již více receptů na různá leča a jejich přípravu, tak přidávám další verzi, která je také velice chutná. Řapíky krásně jídlo rozvoněly a byla to príma šťavnatá pochoutka.
    Jen to chce po chvilkách během dušení hlavně do kousků cukety píchnout vidličkou, aby se nám nerozdusila.

0 коммент.:

Отправить комментарий