----------
Suroviny: 3kg rajčat, 300gr cibule, 1 palička česneku, 300gr kyselých jablek,200gr cukr, 2pol.lžíce mleté sladké papriky, 2dcl 8% ocet, 2-3 bobkový listy, 1 kávová lžička mleté nové koření, 1 kávová lžička mletý pepř, 1 kávová lžička mleté skořice, 1 kávová lžička mletý zázvor, 1 kávová lžička kari, 6ks hřebíčku(utlučený v moždíři), 3 kávové lžičky sůl. Chili papričky podle chuti.
Postup:
Rajčata, cibuli, jablka pokrájet, přidat bobkový list a dát vařit 30 minut. Potom rozmixovat (dělám to ponorným mixerem). Přidat utřený česnek, nové koření, pepř, skořici, zázvor, cukr, hřebíček, kari, sůl a mletou sladkou papriku. Vařit dalších 30 minut. Přidat ocet, promíchat a podle potřeby provést konečné dochucení.
Chili papričky odsemenit, rozmixovat s toškou omáčky a přidat. Vařit ještě 30 minut a propasírovat. Podle hustoty vařit dál nebo zahustit (záleží jaká rajčata jste použily). Na zahuštění se dá použít E 415 (Xanthan), který je neškodný. Po odstavení z ohně přimíchat 2 gr E 200 (Kyselina sorbová). Horké plnit do sterilních lahví, otočit víčkem dolů a nechat vychladnout. Skladuji ve sklepě i 2 roky.
0 коммент.:
Отправить комментарий