вторник, 16 августа 2016 г.

Zelená rajčata


Autor: Jana z Vysočiny
Ingredience
 Rajčata - zelená
ale dorostlých a tvrdých rajčat 1 kg
Cukr krystal 1 kg
Ocet 1/4 l
Citronová kůra
Hřebíček 6 ks
Skořice
Hnědý rum 2 lžíce

Postup přípravy:
 Kvalitní zelená rajčata nakrájíme na plátky.
- Půlku cukru s troškou vody rozvaříme, přidáme ocet a do vroucího roztoku vkládáme po částech rajčata. Vaříme je 3-4 minuty, a vyndaváme.
- Pak roztok vychladíme, vložíme všechna rajčata a necháme do druhého dne proslazovat.

Druhý den šťávu slijeme, svaříme s druhou půlkou cukru na nit, přidáme kůru na nudličky nakrájenou, hřebíček a skořici.
-Vaříme, až kompot zhoustne a rajčata jsou sklovitá. Horké dáme do sklenic, navrch nalijeme rum a povážeme.
Když chci mít opravdu jistotu, aby vydržela, zavařím. Je to výborná chuťovka. Správná rajčata mají konzistenci medu, jsou sladkokyselá a voňavá. Chutná podobně jako kandované ovoce. Myslím si, že není k poznání, že se jedná o rajčata.

recept č.2
Ingredience
3,5 lžičky mletý černý pepř 3,5 lžičky mletý zázvor 70 dkg cukr 0,9 kg jablko 7 dl ocet 3,5 lžičky sůl 7 stroužků česnek 3,4 kg zelené rajče 3,5 lžičky mleté nové koření 3,5 ks feferonka 0,9 kg cibule

 Postup přípravy receptu
Zeleninu očistíme, případně oloupeme a vše pokrájíme na kousky. Zeleninu svaříme na kaši, vaříme asi 30 minut.
Vzniklou hmotu rozmixujeme ponorným mixérem a dalších 15 minut vaříme do zhoustnutí.
Horké chutney nalijeme do skleniček, ihned zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout a chutné chutney uskladníme.
 http://recepty.vareni.cz/chutney-ze-zelenych-rajcat/

0 коммент.:

Отправить комментарий